W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz BibTeX

Tytuł

Production of agricultural biogas with the use of a hydrodynamic mixing system of a polydisperse substrate in a reactor with an adhesive bed

Autorzy

[ 1 ] Wydział Techniczny, Akademia im. Jakuba z Paradyża | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[2.10] Inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka

Rok publikacji

2021

Opublikowano w

Energies

Rocznik: 2021 | Tom: 14 | Numer: 12

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Streszczenie

EN The properties, types, and physical and chemical aspects of pig slurry used in the fermentation process were presented. Characterization of the pig slurry microflora for a controlled biogas production process was performed. A pilot biogas treatment installation was presented on the example of a farm with 1100 Dan Bred fatteners kept in a grate system. The research was carried out to measure the biogas flow rate resulting from the reference pressure in the fermentor. An independent assessment of the amount of biogas and the pressure drop in the skeletal deposit was carried out. The basis for assessing the hydrodynamics of gas flow through the adhesive bed is the flow characteristic, which results from the pressure that forces this flow. In each case, the determination of this characteristic consists in determining the influence of the biogas stream on the value of this overpressure, equivalent to the pressure drop (it is tantamount to determining the total biogas flow resistance through the adhesive bed). The results of the measurements indicate the practical application of pig slurry‐a substrate in a polydisperse system for the production of agricultural biogas in the context of renewable energies. The article indicates that the ferment was periodically mixed during the day, together with the fermentation of the ferment with fresh substrate. The tests were conducted for 49 days, thus demonstrating that it is more advantageous to mix the ferment hydrodynamically, obtaining a CH4 level of about 80%.

Strony (od-do)

3538

DOI

10.3390/en14123538

URL

https://www.mdpi.com/1996-1073/14/12/3538

Typ licencji

CC BY (uznanie autorstwa)

Wersja tekstu w otwartym dostępie

ostateczna wersja opublikowana

Data udostępnienia

14.06.2021

Czas udostępnienia publikacji w sposób otwarty

w momencie opublikowania

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

140,0

Punktacja Ministerstwa / czasopismo w ewaluacji 2017-2021

140,0

Impact Factor

3,252