W zależności od ilości danych do przetworzenia generowanie pliku może się wydłużyć.

Jeśli generowanie trwa zbyt długo można ograniczyć dane np. zmniejszając zakres lat.

Artykuł

Pobierz BibTeX

Tytuł

Raw biogas desulphurization using the adsorption-absorption technique for a pilot production of agricultural biogas from pig slurry in Poland

Autorzy

[ 1 ] Wydział Techniczny, Akademia im. Jakuba z Paradyża | [ P ] pracownik

Dyscyplina naukowa (Ustawa 2.0)

[2.10] Inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka

Rok publikacji

2021

Opublikowano w

Energies

Rocznik: 2021 | Tom: 14 | Numer: 18

Typ artykułu

artykuł naukowy

Język publikacji

angielski

Streszczenie

EN The article reviews selected methods and techniques of agricultural biogas desulphurization. Presented is the current state of technological and measurement systems as well as raw biogas purification methods in terms of control and measurement-socio-economic aspects were also pointed out. On the example of a pilot agricultural biogas with the use of pig slurry, the required technical and technological criteria for the production and processing of agricultural biogas were indicated. The article presents the preliminary results of experimental studies on the course of changes in the volumetric composition of biogas on the basis of the average daily production of agricultural biogas. The amount of H2S in raw and purified biogas was analyzed with the proprietary biogas desulphurization method in terms of the process parameters. A novelty is the use of a developed carbon mixture (activated carbon) with turf ore (iron compounds), which allows for 100% desulfurization of raw agricultural biogas under process conditions for mesophilic fermentation. The measurement results show a clear influence of desulphurization using the proprietary adsorption-absorption technique-agricultural biogas.

Strony (od-do)

5929

DOI

10.3390/en14185929

URL

https://www.mdpi.com/1996-1073/14/18/5929

Typ licencji

CC BY (uznanie autorstwa)

Wersja tekstu w otwartym dostępie

ostateczna wersja opublikowana

Data udostępnienia

18.09.2021

Czas udostępnienia publikacji w sposób otwarty

w momencie opublikowania

Punktacja Ministerstwa / czasopismo

140,0

Punktacja Ministerstwa / czasopismo w ewaluacji 2017-2021

140,0

Impact Factor

3,252